Vragenlijsten - formulieren

De vragenlijsten en formulieren op deze pagina kunnen als PDF gedownload en uitgeprint worden ten behoeve van de behandeling of begeleiding. Binnen het online programma Lust Leren Loslaten worden ze ook als digitaal formulier aangeboden en eventuele uitslagen direct berekent en getoond.

Attentie: heb je een aanvullende suggestie voor deze pagina, dan stellen wij dit zeer op prijs. Stuur ons dan via het contactformulier onderaan de pagina een bericht. Als het om aanvullende informatie gaat, geef dan aub de bronvermelding. Daadwerkelijke plaatsing ligt bij de websitebeheerder.

Persoonlijk Preventie Plan
Een ’persoonlijk preventieplan’ is een veelgebruikt hulpmiddel in de verslavingszorg om terugval in verslavingsgedrag te voorkomen. Het vergroot inzicht in je valkuilen en risicosituaties en beschrijft wat jouw specifieke terugvalsignalen zijn. Daarnaast bevat het inzichten die je kunnen helpen te voorkomen dat je daadwerkelijk aan het seksuele gedrag toegeeft.
Klik hier
Craving dagboek
Craving is het moment dat je een onweerstaanbare drang hebt om toe te geven aan het seksuele gedrag. Het kan zomaar spontaan opkomen, maar het kan ook bewust door jou worden opgewekt. Soms is het heel sterk en haast overweldigend. Op andere momenten is het iets wat je redelijk makkelijk van je weg kan duwen. Om hier meer inzicht in te krijgen én te ontdekken welke acties effectief in te zetten zijn, gebruik je het zogenaamde craving dagboek.
Klik hier
Terugval analyse formulier
Omdat elke uitglijder of terugval tegelijk ook een gelegenheid is om van te leren, is een formulier ontwikkelt dat je hierbij kan helpen. Dit wordt het terugval analyse formulier genoemd. Je beschrijf zo precies mogelijk wat aan de uitglijder of terugval vooraf ging en hoe daarbij de omstandigheden waren. Vervolgens beschrijf je zo concreet mogelijk welke stappen en keuzes je maakt om herhaling te voorkomen.
Klik hier
Zelfwaarde versterkende ervaringen
Een formulier om te stimuleren heel bewust aandacht te geven aan situaties, gedrag of gebeurtenissen die je een plezierig en bevredigend gevoel geven. Met een cijfer geef je aan hoe sterk het positieve gevoel voor je was.
Klik hier
Triggers en risicosituatie lijst
Als je weet wat voor jou de risicosituaties zijn waar jij wordt getriggerd om toe te geven aan seksuele verleidingen, kan dat je helpen een terugval te voorkomen. Met dit formulier breng je deze risicosituaties in beeld en bedenk je hoe je deze gaat vermijden óf hoe jij je er tegen gaat beschermen
Klik hier
G-schema formulier
Het G-schema formulier gebruik je om te onderzoeken welke gedachte-afwegingen je maakt in een bepaalde situatie én dat je jezelf uitdaagt om in die situatie tot andere gedachten te komen. Het idee hierachter is dat andere gedachten tot andere gevoelens zullen leiden en tot ander gedrag aanzetten.
Klik hier

Go4Purity is een initiatief van
Harko IJkema | www.strijdlust.net

SHARING BEST PRACTISES

contact

Translate »