Handige apps

Tegenwoordig zijn er allerlei apps te vinden die behulpzaam kunnen zijn bij het beter omgaan met jezelf in verschillende situaties. Vaak zijn deze apps gratis, maar soms betaal je er een klein bedrag voor. Ga er eens een kijkje nemen of er iets bij zit wat jou zou kunnen helpen. 

Attentie: heb je een aanvullende suggestie voor deze pagina, dan stellen wij dit zeer op prijs. Stuur ons dan via het contactformulier onderaan de pagina een bericht. Daadwerkelijke plaatsing ligt bij de websitebeheerder

Stress Autism Mate

We hebben allemaal last van stress. Mensen met autisme ervaren vaker stress en het kost hen meer moeite om stress te herkennen en te verminderen. Dit heeft grote invloed op hun dagelijks functioneren. Daarom is het voor hen belangrijk stress tijdig te leren herkennen en persoonlijke patronen te ontdekken. Deze app helpt stress tijdig te signaleren en geeft persoonlijke tips hoe je met stress om kunt gaan.

Bekijk de introductie video HIER

Platvorm: Android, Apple
Taal Nederlands
Kosten Gratis

Klik hier
BETER app

De BETERapp is er voor iedereen die actief wil werken aan een BETER leven. Met de app kun je dagelijks jouw stemming bijhouden, een doel en activiteiten instellen en bijhouden hoe goed je deze behaalt.
Als het je alleen niet lukt, dan kun je een vriend, familielid, mantelzorger of professionele hulpverlener bijschakelen, zodat je een stok achter de deur hebt. Met de BETERapp krijg jij de regie over jouw eigen herstel en mobiliseer je als dat nodig is, jouw netwerk van formele en informele zorgers.

De voordelen voor jou:

 • Dagelijks laagdrempelig jouw stemming bijhouden en doelen behalen
 • Simpel en toegankelijk
 • Gestructureerd inzicht in jouw voortgang
 • Direct delen met familie, vrienden en/of hulpverleners

 • Je kunt jouw informatie delen met een vriend, familielid, mantelzorger of professionele hulpverlener als je daarvoor uitdrukkelijk toestemming geeft. Zij gebruiken een eigen versie van de BETERapp; de BETER webapp (zie mijn.beterapp.nl). Zij zien daar hoe jij je voelt, hoe goed het je lukt om jouw doel te behalen en zij zien de inzet van andere betrokken hulpverleners. De bijgeschakelde helpers gebruiken deze informatie om jou gericht te helpen.
  Maart 2023: de mijn.beterapp.nl website is niet langer meer in gebruik. De ontwikkeling van de app zelf is stopgezet maar nog wel te downloaden in de playstore.

  Platvorm: Android
  Taal Nederlands
  Kosten Gratis

  Klik hier
  Quitzilla

  Een verslaving overwinnen is moeilijk. Met Quitzilla kun je al je slechte gewoontes of verslavingen bijhouden en de app gebruiken om ze te analyseren. Dit helpt om van je verslaving af te komen.

  Kenmerken
  - Kan verschillende slechte gewoontes tegelijk aanpakken.
  - Werkt met beloningen
  - Geeft motivaties met redenen om met een bepaalde gewoonte te stoppen-
  - Houdt gedetailleerde statistieken bij over elke verslaving.
  - Geeft een quote voor elke dag om motivatie en focus te houden.

  Bekijk screenshots van de app HIER

  Platvorm: Android, Apple
  Taal Nederlands, Engels
  Kosten Gratis (extra's bijbetalen)

  Klik hier

  Go4Purity is een initiatief van
  Harko IJkema | www.strijdlust.net

  SHARING BEST PRACTISES

  contact

  Translate »